Інсталендінг: стильно про ваш бренд



Гортаючи профілі Instagram, всі ми зустрічали інсталендінг. Це рекламний профіль-паззл компанії з описом переваг звернення саме до неї та унікальної торгової пропозиції.
Якщо звичайний лендінг – це цільова сторінка для збирання контактів потенційних покупців, то мініатюрна копія односторінника у соцмережі – її стильна версія, де окремі пости виглядають як клікабельні елементи посадкової сторінки.
Сучасний інсталендінг оформлений як група з 6, 9 або 12 рівних квадратів в єдиному стилі. Спочатку він виглядав як одне зображення, що розрізане на однакові за розміром частини.

Інсталендинг Instagram

Рис. 1 – Інсталендінг у його первісному дизайні (приклад @pandora)

Однак такий стиль формату не є актуальним уже кілька років. Крім того, що потрібно завантажувати одночасно всі пости, що становлять величезну цільну картинку, при скролінгу вниз відразу видно, як “змащується” решта стрічки.

Інсталендинг невдалий

Рис. 2 – Інсталендінг із порушеною гармонією (приклад @santogarde)

Також варто зазначити, що навіть якщо в єдиній сітці постів акаунту Instagram такі шматочки мозаїки будуть виглядати частинками цілого, то кожен окремий пост у стрічці здаватиметься користувачам дивним і не завжди приверне увагу.

Сучасні тенденції свідчать, що лендінг тяжіє до нескінченної довжини стрічки. Вона оновлюється додаванням додаткових блоків-постів з інформацією, яка актуальна на цей час. Втім, і цей тренд у 2023 вже не назвеш модним.

1. У чому користь інсталендінгу для бізнесу?

Інсталендінг як рекламний блок може зібрати в одному місці всю необхідну для користувача інформацію:

  • дані про компанію;
  • асортимент, пропонований брендом;
  • всі контакти, за якими можна зв’язатися;
  • вартість товарів чи послуг;
  • заклик до дії у шапці профілю.

Вдало скомпонувавши всі необхідні відомості для покупця в одному місці, ви отримаєте структуровану сторінку, яка презентує вашу компанію. Кожен квадрат має відповідати на конкретне запитання. Користувач зацікавиться вашою пропозицією та виконає цільову дію, яка вам потрібна – напише в Директ, оформить замовлення, запишеться на відвідування тощо.

Інсталендинг. Профіль компанії

Рис. 3 – Приклад клієнтоорієнтованого профілю тренінгового центру (з мережі)

І навіть подовжуючи стрічку з часом, ви будете впевнені, що корисна та актуальна інформація завжди помітна у профілі.

Формат інсталендінгу виявиться оптимальним для просування у таких випадках:

  1. Якщо сайту немає зовсім (але, наприклад, є мобільний застосунок).
  2. Для залучення на сайт із соцмереж.
  3. Якщо асортимент товарів чи послуг обмежується 4-5 позиціями.
  4. Коли ви анонсуєте майбутній захід.
Інсталендинг, салон краси

Рис. 4 – Приклад лендінг салону краси @evergreensalon.id

2. Переваги та способи створення лендінгу в Instagram

Інсталендінг має чимало переваг:

  • простота та доступність розміщення: створювати сайт, навіть односторінковий – дорого та клопітно, а реєстрація в Інсті безкоштовна, це чудове джерело трафіку при мінімальному бюджеті;
  • під різні пропозиції можна створити різні лендінги і перекидати трафік між ними. А можна навпаки, міняти лендінги на тому самому акаунті;
  • на сайт рекламодавця переходить підготовлена ​​аудиторія, адже лендінг уже дає відповіді на питання потенційних клієнтів;
  • якісний варіант не потребує постійних доробок;
  • той же Facebook Ads є лояльно налаштованим до такої реклами, а конверсія вища, ніж у звичайного облікового запису.

Таким чином, це зручний та естетичний спосіб привернути увагу до бренду, товару чи послуги. Серед недоліків можна назвати тільки вкладення роботи дизайнера, якщо хочеться одразу мати якісний профіль. Але якщо попрацювати над ним самостійно за допомогою програм, то цей мінус нівелюється.

Інсталендінг можна умовно поділити на квадратний та довгий макети.

Квадратний складається з дев’яти постів, утворюючи лендінг 3×3. На сторінках часто залишають лише заголовки або ключову фразу, основну інформацію можна вивчити, зайшовши в опис постів. Важливо підбирати ці ключові фрази так, щоб вони зачепили користувачів, й ті перейшли читати самі пости. Але, зазвичай, у разі аудиторію залучають таргетованою рекламою чи перекидають на інший аккаунт.

Інсталендинг сторінки, дизайнер Ольга Железняк

Рис. 5 – Приклад лендінгу сторінки дизайнера @z.h.e.l.e.z.n.y.a.k

Довгий інсталендінг може складатися з більшої кількості постів. Відповідно, й інформації на ньому поміститься більше – усі наступні пости доповнюють попередні. Постійний постінг принесе органічні охоплення. Єдиний аспект – завантажувати варто не більше 15 постів на день, щоби не потрапити під блокування.

Лендинг клубу дівчат-підприємців

Рис. 6 – Приклад лендінгу клубу дівчат-підприємців @gureeva.club

Окремо варто сказати про такий вид інсталендінгу, як товарний. В цьому випадку у всіх постах продемонстровані товари. Важливо зберегти єдиний стиль зображень і вказати в описах товарів всі характеристики та ціни продуктів. У шапці профілю залишаються:

  • ємний опис того, чим займається власник профіля;
  • його унікальна торгова пропозиція;
  • заклик до дії;
  • контакти зв’язку.

Товарні інсталендінги теж мають шанси отримувати органічне охоплення за рахунок частого оновлення товарів.

Лендинг флористичної студії

Рис. 7 – Приклад товарного лендінгу у єдиній концепції @green_art_kiev

Залишилося продумати оформлення інсталендінг для конкретного бізнесу.

3. Оформлення унікального інсталендінгу

В інста-трендах 2021 року – продуманий візуал у єдиному стилі для всіх постів, природність фотографій, Stories Highlights, що не зникають у стрічці через 24 години, вертикальні фото та відео, більше тексту у сторіс. Все це варто врахувати, оформляючи лендінг.

Продуманий візуал у єдиному стилі для всіх постів

Рис. 8 – Приклад тенденцій у 2021 році @svetocopycom

Насправді лендінг починається навіть не з постів, а з шапки, в якій потрібно розповісти, який товар чи послугу ви пропонуєте, викласти вигоди від звернення до вас та запропонувати оформити замовлення (Наприклад, “Дизайн-проєкт квартири за тиждень. Безкоштовно, якщо реалізація у нас! Замовляйте тут….”). Детальніше про акаунт Інстаграм як про посадкову сторінку ми писали в цьому матеріалі.

Ось приклад застарілого стилю інсталендінгу, але з посиланням на профіль:

Інсталендинг з посиланням на профіль

Рис. 9 – Інсталендінг @test_na_3000

В інсталендінгу публікуйте світлини ваших товарів чи послуг, описуйте їх, показуйте добірки, ділитесь відгуками вдячних клієнтів. Вказуйте в описі посту ціни, щоб користувачеві не доводилося ні здогадуватись, ні витрачати час на списування в Директі.
Фон для інсталендінгу можна знайти на безкоштовних фотостоках, після чого додати текст. Хоча за наявності необхідних навичок можна створити макет самому. Нехай вже немає потреби розрізати зображення на квадрати, проте єдиний стиль вимагає оформлення постів. Серед сервісів, які можуть допомогти, корисними стануть:

  • Photoshop;
  • Canva;
  • Publer;
  • Freepik.

Загалом прості правила допоможуть зробити так, щоб інсталендінг мав успішну конверсію:

  1. Уникайте надлишку інформації. Чим менше користувач прокручує стрічку, тим ефективнішим буде лендінг. Назви товарів чи послуг, акційні умови мають бути короткими та точними. У описах, куди можна перейти, обов’язково вказуйте їхні переваги, хай і ємно.
Інсталендинг мінімалізм

Рис. 10 – Приклад інсталендінгу @zolotoyvek.ua 

  1. Заклик до дії, оформлений без нав’язливості, допоможе покупцям прийняти потрібне рішення, а наявність гарантії на товар допоможе їм упоратися із сумнівами.
  2. Оскільки в лендінгу немає форми зворотного зв’язку як такої, окрім кнопки Контакти, а в Директі уточнюють інформацію не всі, важливо залишити максимум можливостей зв’язатися з Вами на бізнес-сторінці.
  3. Кольори, які ви використовували для оформлення профілю, повинні поєднуватись між собою і не знаходитися близько один до одного в палітрі кольорів. Добре мати “сполучний” фон.
Лендинг, об'єднаний фоном

Рис. 11 – Приклад лендінгу @svetocopycom, об’єднаного тлом

Таким чином, інсталендінг як концепція хоч і сильно змінився останніми роками, але продовжує залишатися ефективним інструментом привернення уваги користувачів! Для цього потрібно перевірити, чи містить ваш варіант:

  • нормальне юзабіліті;
  • заклик до цільової дії;
  • вигідні умови для замовлення товарів чи послуг.

Поставте собі питання,

  • чи відображають зображення постів ваші товари та послуги – відмінності між ними, особливості застосування;
  • чи тішить око стилістичне оформлення лендінгу.

Пройшовшись, немов по чек-листу, цими питаннями, ви зрозумієте, чи вдалося створити повноцінну посадкову сторінку для ведення трафіку, і чи виглядає ваш бренд стильним збоку. Інсталендінг відмінно працює для заходів та посадкових сторінок для співпраці! Не бійтеся експериментувати та поєднувати вже традиційні рішення з новими ідеями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: