У Telegram з’явилася офіційна реклама



Джерело – t.me

Засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що незабаром у каналах Telegram вперше з'являться офіційні рекламні повідомлення. Крім того, він запустив рекламну біржу месенджеру. Повідомлення будуть позначені як рекламні та обмежені 160 символами.

У правилах біржі зазначено: мінімальний бюджет рекламної кампанії в Telegram становить 2 млн. євро, з яких 1 млн. є заставою, що згорає, якщо рекламодавець не витратить 10 млн. євро протягом року.

Базові принципи роботи реклами у месенджері викладено у телеграм-каналі Дурова. Але користувачі практично не помітять рекламу:

  1. Telegram не показуватиме рекламних повідомлень у списку чатів, особистих розмовах або групах. Реклама торкнеться лише великих каналів (1000+ передплатників).
  2. Для показу реклами не буде використано особистих даних. Конфіденційність користувачів для Telegram є першорядною. Вміст рекламних повідомлень залежатиме лише від тематики каналів, де вони виводяться.
  3. Офіційні рекламні повідомлення допускають лише короткі тексти без зовнішніх посилань чи світлин (зокрема, посилань на інші Telegram-канали чи ботів). Рекламне оголошення може з'явитися лише після перегляду нових повідомлень у каналі.

Мінімальна ціна за 1000 показів реклами становитиме 2 €, але поповнення рахунку можливе лише від 2 млн €.

Тут набувають чинності додаткові правила:

  • з 2 млн євро Telegram утримує 1 млн € як депозит, а суму, що залишилася, надає рекламодавцю для витрати на показ реклами;
  • якщо договір розривається і рекламодавець витратив на рекламу менш ніж 10 млн. € протягом попередніх 12 місяців, Telegram утримує заставу у розмірі 1 000 000 €. Якщо ж рекламодавець таки-витратив потрібну суму, заставу повернуть;
  • на платформі повністю заборонені клікбейт та нереалістичні обіцянки, відсилання до особистості та уподобань, азартні ігри, наркотики, тютюн та алкоголь, зброя, спам, але головне – реклама ресторанів швидкого харчування чи сервісів доставки такої продукції.
Изображение к новости У Telegram з'явилася офіційна реклама
Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: