Переможці та переможені в результаті November 2021 local update



Джерело – searchengineland.com

Минулого тижня компанія Google оголосила про початок оновлення результатів локального пошуку та карт. Воно розпочалося 30 листопада та завершилося 8 грудня.

Західні оптимізатори помітили значні відмінності у ранжуванні 6 грудня 2021 року. Наприклад, Google зробив так, що невеликі, менш відомі компанії, які знаходяться ближче до користувача, тепер ранжуються краще, ніж потужніші компанії, розташовані далі. Google заявив, що він "перебалансував" фактори, що становлять алгоритм, і ми помітили, що близькість до користувача отримала більшу вагу, тоді як деякі фактори релевантності стали менше впливати на ранжування.

На які галузі вплинуло оновлення?

Це оновлення було драматичним, та, за оцінками Джоя Хоукінса, це найбільше оновлення, яке ми бачили у локальному пошуку після оновлення Hawk у 2017 році. Деякі галузі відчувають його вплив більше, ніж інші. Існують великі відмінності для юристів, домашніх послуг, страхування, стоматології та багатьох інших. Важливо, що ви, швидше за все, не побачите впливу цього оновлення, якщо не відстежуєте сітку, яка показує, як далеко від вашого офісу ви ранжуєтеся.

Хто виграв від оновлення?

  1. Підприємства, які не мають ключових слів у назві, але є сильні конкуренти, у яких вони є.
  2. Філії відомих компаній. Наприклад, у кожному розглянутому прикладі майже однаково видно, що основна адреса компанії стала ранжуватися гірше, тоді як нові офіси покращили свої позиції.

Ось приклад із галузі страхування:

An example in the insurance vertical

Хто програв від цього оновлення?

  1. Підприємства, що ранжуються дуже далеко від свого офісу.
  2. Підприємства з ключовими словами в бізнесі.

Наприклад, нижче наведені скріншоти бізнесу, який відповідає обом критеріям. Одне з ключових слів, що описують їхні послуги, є частиною їхньої фактичної назви. Раніше вони ранжувалися дуже далеко від місця розташування, але тепер цього не відбувається.

Before and after google vicinity update

Значки вказують на місце розташування, з якого користувач веде пошук:

  • зелені піни вказують на те, що підприємство знаходиться у трійці найкращих результатів;
  • жовті значки вказують на те, що підприємство знаходиться поблизу трійки найкращих результатів;
  • червоні значки означають, що підприємство не знаходиться у трійці найкращих результатів.

Google надто високо оцінює ключові слова у назві компанії. Це часто призводить до того, що компанії додають їх, незважаючи на те, що це порушує рекомендації Google, оскільки чинить настільки значний вплив на ранжування.

Це також призвело до того, що Google показує результати пошуку підроблені оголошення, а не реальні компанії. З цим оновленням у компаній, які є новими і намагаються дотримуватися рекомендацій Google, має бути набагато більше шансів на ранжування.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: