Перелік платформ, що призупинили рекламу в Росії



Джерело – searchengineland.com 

Окрім політичних та економічних санкцій, війна в Україні спонукала багато важливих платформ перекрити доступ рекламодавців до російської аудиторії.

Джон Нгуєн зібрав дані у список платформ, яких дії Росії в Україні змусили призупинити рекламу. 

Стосовно пошукових систем

  • 27 лютого Google призупинив рекламу російських державних ЗМІ. 3 березня компанія розширила призупинення, включивши до нього всю рекламу, яка показується користувачам у Росії. З 10 березня рекламодавці, зареєстровані в Росії, не зможуть запускати рекламу Google Ads для користувачів з інших країн, а також Google зупинив роботу російських облікових записів в AdSense і заборонив реєстрацію нових користувачів з Росії в AdSense, Google Cloud, AdMob та Google Ad Manager.
  • 28 лютого Microsoft заборонила рекламу російських державних ЗМІ. 4 березня заборону було розширено, щоб охопити всі нові продукти та послуги Microsoft (а не лише рекламу) в Росії.
  • Microsoft Advertising підтримує рекламу на Bing, DuckDuckGo, Yahoo! і AOL, тому наразі бренди також не можуть рекламувати користувачів у Росії на цих платформах. Хоча Apple не використовує пошукову систему, вона призупинила пошукову рекламу в App Store в Росії.

Платформи соціальних мереж:

  • Мета: 4 березня материнська компанія Facebook призупинила рекламу, націлену на користувачів у Росії. Кількома днями раніше російський уряд оголосив, що блокуватиме доступ своїх громадян до Facebook, тому реклама, можливо, не досягла користувачів. Компанія не повідомила, чи стосуються ці зміни також Instagram, але Meta заборонила російським державним ЗМІ розміщувати рекламу або монетизувати на будь-якій зі своїх платформ.
  • LinkedIn належить корпорації Майкрософт і тому входить до заборони компанії на продаж її продуктів і послуг в Росії.
  • Twitter 25 лютого призупинив показ реклами користувачам в Україні та Росії, посилаючись на необхідність «забезпечити підвищення рівня важливої ​​інформації про громадську безпеку, а реклама не применшує її».
  • Reddit 2 березня оголосив, що не приймає рекламу, «яка націлена на Росію або походить від будь-якої російської організації, урядової чи приватної». Платформа також заблокувала посилання з усіх доменів, що закінчуються на «.ru», домену верхнього рівня з кодом країни в Росії.
  • Snap Inc.: материнська компанія Snapchat припинила рекламу в Росії, Білорусі та Україні, повідомила компанія 1 березня.
  • TikTok обмежив доступ до російських медіа-акаунтів, які контролюються державою, але, схоже, він не припинив показ реклами користувачам у Росії.

Мета припинення роботи платформ, що реагують на війну в Україні:

  1. Зменшення дезінформації людей. 
  2. Просування правильних джерел інформації, в яких вона відповідає дійсності. 
  3. Намагання уникнути потенційних проблем із безпекою брендів.
Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: