Google запустив новий звіт по Pagе Experience «Робота сторінок»



Джерело – developers.google.com

Google додав у Search Console новий звіт «Робота сторінок» (Page Experience report). В його рамках зручність сайту аналізується на рівні окремих URL. Зараз такий аналіз здійснюється в контексті мобільних браузерів.

Звіт вже доступний в панелях Google Search Console у розділі «Якість». Він показує відсоток сторінок, які відповідають всім умовам якості взаємодії. Об'єднує наявний Core Web Vitals з іншими параметрами досвіду взаємодії зі сторінками, такими як:

  • зручність для мобільних пристроїв;
  • використання протоколу HTTPS. Отримати статус «Добре» у звіті «Робота сторінок» можуть тільки сторінки, які підтримують протокол HTTPS. Цей критерій не впливає на статус URL;
  • реалізація реклами – якщо вона надто настирлива, це впливає на позиції всіх сторінок сайту в Пошуку. Оцінка реалізації реклами у звіті стосується всього сайту, а не до окремих URL;
  • проблеми безпеки.

Крім запуску звіту «Робота сторінок», Google також оновив звіт «Ефективність пошуку». У ньому можна фільтрувати сторінки з хорошим Page Experience, що допоможе відстежувати та порівнювати їх з іншими сторінками того ж сайту.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: