Google замінює FLoC на Topics



Джерело – techcrunch.com

FLoC (Federated Learning of Cohorts), спірний проект Google із заміни файлів cookie для реклами на основі інтересів шляхом групування користувачів за схожими інтересами, пішов у минуле. Натомість Google оголосив сьогодні про Topics.

Ідея в тому, що ваш браузер дізнаватиметься про ваші інтереси, коли ви переміщаєтеся мережею, і зберігати дані протягом останніх трьох тижнів вашої історії відвіданих сторінок.

Cookies&Interests

На даний момент Google обмежує кількість тем до 300 та планує з часом збільшити це число. Але зазначено, що ці теми не включатимуть особисту інформацію, як-от стать або раса.

Щоб з'ясувати ваші інтереси, Google класифікує відвідувані сайти за однією з цих 300 тем. Для сайтів, які раніше не класифікувалися, буде запропоновано тему на основі імені домену.

Introducing Topics

Google зазначає, що це також надаватиме користувачам набагато більший контроль та прозорість, ніж те, що є стандартом на сьогодні. Користувачі зможуть переглядати та видаляти теми зі своїх списків, а також повністю відключати Topics API.

Щоб запустити процес, сьогодні Google також опублікував технічне пояснення, де детальніше розглядаються деталі пропозиції.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: