Google News направлятимуть користувачів безпосередньо на сайти видавців



Джерело – searchenginejournal.com

Оновлення, яке скоро з'явиться в додатку Google News, буде відправляти користувачів безпосередньо на власні веб-сторінки видавців, а не на AMP-сторінки.

Воно було запущено в червні без згадки про розширену підтримку веб-контенту в Google News. Можливо, на той момент оновлення ще не було готове.

Google попереджає видавців новин електронною поштою про те, що оновлення буде доступно протягом декількох тижнів:

"У рамках оновлення [Page Experience] в найближчі тижні додаток Google Новини поліпшить підтримку веб-контенту, більш регулярно відображаючи як AMP, так і не AMP веб-контент з сайтів по всьому світу. Від вас не потрібно ніяких дій для його активації".

Раніше використання AMP було обов'язковою умовою для включення до Google News. Багато видавців були проти AMP з моменту його появи, так як за це довелося заплатити відмовою від контролю над ресурсами на сторінці. У результаті багато видавців залишилися поза Google Новин, які, можливо, хотіли б потрапити туди, якби не вимога AMP.

Якщо ваша публікація не включена до Google News і ви навмисно утримувалися від участі в них на знак протесту проти AMP, вам доведеться домогтися включення свого контенту.

На відміну від Пошуку Google, який автономно переглядає та індексує стільки веб-контенту, скільки може знайти, Google News не шукають контент для свого індексу. Видавці повинні вручну подати заявку та відповідати ряду критеріїв, щоб їхні статті з'явилися в Google News.

Очікується, що всі зміни стануть чинними на початку листопада.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: