Google анонсував оновлену версію PageSpeed ​​Insights



Джерело – web.dev

Серед основних змін анонсовано:

  • новий підрозділ оцінки Core Web Vitals;
  • більш чітке розмежування лабораторних та польових даних;
  • додаткова корисна інформація

та інші покращення.

Для чого було зроблено редизайн:

  1. Розмежувати дані інтерфейсу, отримані зі штучного середовища («імітація завантаження сторінки»), та фактичні, засновані на поведінці реальних користувачів («дані спостережень»).
  2. Розуміння, як загальна оцінка Core Web Vitals формується в UI.
  3. Зробити зовнішній вигляд інструменту найсучасніше шляхом використання Material Design.
  4. Новий інтерфейс буде запущено пізніше цього року.

Оцінка Core Web Vitals

Для того, щоб зрозуміти, «відповідає» або «не відповідає» URL вимог Core Web Vitals у розділі з польовими даними, в інтерфейсі з'явиться новий підрозділ. Сам процес оцінки Core Web Vitals не зміниться. За наявності достатньої кількості даних показники FID, LCP та CLS можуть узагальнюватись як на рівні сторінки, так і на рівні джерела.

Розмежування лабораторних та польових даних

Інтерфейс користувача змінений, щоб чітко відокремити польові дані від лабораторних. Ярлики "Дані спостережень" та "Імітація завантаження сторінки" замінені текстом, де написано, чим вони допоможуть. Розділ «Дані спостережень» було винесено нагору.

Ярлики для звітів з мобільних та десктопних пристроїв

Розробники оновили меню навігації у верхній частині інтерфейсу: посилання «Для мобільних» та «Для комп'ютерів» перемістилися в центр і стали помітнішими і користувачам буде зрозуміліше, для якого типу пристроїв показаний звіт.

Розділ Origin Summary переміщений на нову вкладку Origin у розділі з польовими даними (Field Data).

У нижній частині карток доступний новий розділ з більш детальною інформацією про семпльовані дані. Ця інформація покликана посилити різницю між лабораторними та польовими даними та допомогти тим користувачам, які раніше не знали, чим можуть відрізнятися ці два джерела даних.

Розширений вигляд та Зображення сторінки

Нова функція «Expand view» дозволяє бачити докладнішу інформацію за показниками Core Web Vitals. Зображення завантаженої сторінки, яке раніше з'являлося праворуч від даних спостереження, видалено. Зараз разом із превью сторінки воно доступне у розділі з лабораторними даними («Імітація завантаження сторінки»).

Більш детально всю інформацію можна вивчити у документації.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: