Опубліковано поради щодо підтвердження права власності на домен у Search Console



Джерело – support.google.com

Безліч питань про вирішення найпоширеніших проблем було опубліковано на форумах Центр Пошуку Google. На допомогу користувачам менеджмент спільноти зібрав кілька актуальних порад на тему, як підтвердити право власності на домен у Search Console за допомогою методу DNS.

Перерахуємо їх коротко:

  1. Підтверджуючи ресурс на рівні домену в Search Console, Ви побачите невеликий список з інструкціями для конкретних хостингу. Але роблячи це за допомогою інструментів для веб-майстрів, ви побачите більше варіантів.
  2. Перелік конкретних кроків підтвердження права власності на домен для певних реєстраторів наведено у довідковій статті для адміністраторів Google Workspace. Потрібно лише вибрати свого провайдера і дотримуватися інструкцій.
  3. Право власності можна підтвердити за допомогою записів CNAME або TXT, Search Console підтримує обидва формати. CNAME підходить, якщо Ви перевіряєте властивість рівня домену або піддомену, яка сама визначена за допомогою запису CNAME (наприклад, example.com або en.example.com). В інших випадках використовуйте запис TXT.
  4. Для коректного застосування налаштувань DNS може знадобитися до 24 годин, тож зачекайте, якщо перевірка не спрацює одразу. Ви можете спробувати очистити кеш Google, перейшовши на сторінку https://developers.google.com/speed/public-dns/cache, вставивши своє доменне ім'я, змінивши тип RR на ALL і натиснувши Flush Cache.
  5. Панель адміністратора Google можна використовувати для перевірки відображення записів TXT або CNAME: https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/.
  6. Краще підтверджувати право власності на сайт як власності на рівні домену (DNS), так і URL-префіксу з декількох причин:
  • при втраті доступу до одного з підтверджених варіантів решта залишиться у Вас;
  • при отриманні повідомлення, яке стосується лише сайту з URL-префіксом, Ви можете не побачити його у своєму обліковому записі на рівні домену.

Докладніша інформація міститься у Довідці.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: