Зміни в роботі Google Lens і карт



Джерело – blog.google

Оновлено фільтр «Перекладач» у сервісі Google Lens. Він дозволить швидко копіювати, слухати або шукати перекладений текст більш ніж на 100 мовах. Згідно з даними Google, щомісяця в Lens робиться 3 млрд запитів, багато з яких пов'язані з навчанням. Тому опція особливо корисна для учнів, які шукають інформацію іноземною мовою.

Изображение к новости Изменения в работе Google Lens и карт-1

У пошуку з'явилася можливість знайти анімований GIF-файл, вводячи у пошуковий рядок ім'я, наприклад, спортсмена і в режимі AR подивитися, як він виконує спортивні елементи.

Изображение к новости Изменения в работе Google Lens и карт-2

Крім того, нова функція «Про цей результат» дозволить користувачам перевірити авторитетність ресурсу ще до його відвідин. Інформація містить опис сайту, дату першої індексації та безпеку підключення до сайту. Опція стане доступною для англомовних результатів пошуку протягом місяця, потім з'явиться й для інших мов.

Изображение к новости Изменения в работе Google Lens и карт-3

Також до кінця року Google планує запустити понад 100 поліпшень для Карт на основі штучного інтелекту. Оновлення в Google Картах повинні усунути понад 100 млн випадків різкого гальмування на маршрутах на рік.

Адаптовані Карти будуть показувати відповідні місця для відпочинку та дозвілля залежно від часу доби й від того, чи ви подорожуєте. Покращення в режимі Live View і докладні карти вулиць допоможуть заздалегідь вивчити місцевість і зрозуміти, наскільки завантажені певні райони та частини міста.

Поділитися

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: